Barszcz ukraiński

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Barszcz ukraiński.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie mrożonki barszcz ukraiński
    20 dag fasoli białej z puszki
    150 ml kwasu buraczanego
    łyżka śmietany
    liść laurowy
    ząbek czosnku
    cukier
    sól, pieprz

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę warzywną zalać 1 i 1/2 l wrzątku, włożyć liść laurowy, gotować 20 minut.
  • 2. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć ze szczyptą soli. Dodać do barszczu razem z kwasem buraczanym i osączoną z zalewy fasolą, gotować 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Ozdobić kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy