Barszcz ukraiński

  • wyświetlono: 195 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Barszcz ukraiński.

Die_Horner_Mühle_in_Bremen_im_Stadtteil_Horn
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie mrożonki barszcz ukraiński
20 dag fasoli białej z puszki
150 ml kwasu buraczanego
łyżka śmietany
liść laurowy
ząbek czosnku
cukier
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz ukraiński

  • 1. Mieszankę warzywną zalać 1 i 1/2 l wrzątku, włożyć liść laurowy, gotować 20 minut.
  • 2. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć ze szczyptą soli. Dodać do barszczu razem z kwasem buraczanym i osączoną z zalewy fasolą, gotować 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Ozdobić kleksem śmietany.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

barszcz ukraiński

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Barszcz ukraiński

Lekko słodki, aromatyczny barszcz...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: yola_119

Barszcz ukraiński

Przepis dostałam od koleżanki z...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: RedakcjaPP

Barszcz ukraiński

Barszcz to ulubiona zupa rodziny...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: zielonakuchniablog

Barszcz ukraiński

Prawdziwie domowa wersja popularnej...

Barszcz ukraiński

Dodane przez: ewaeu

Barszcz ukraiński

Doskonała zupa na tę porę roku,...

bzrszcz ukraiński

Dodane przez: duszek

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW

Pochodzi z Ukrainy i stanowi jedno...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE