● 70 dag karkówki
● 20 dag fasoli
● 2 marchewki
● 5 średnich buraków
● kawałek selera
● pietruszka
● 4 ziemniaki
● 2 liście laurowe
● 4 ziarenka ziela angielskiego
● pieprz
● sól
● sok z cytryny
● 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
● 2 łyżki śmietany
● łyżka mąki tortowej
Sposób przygotowania przepisu:
Barszcz ukraiński
1.
Fasolę opłukujemy, moczymy
przez noc, a następnie gotujemy w tej samej wodzie
z solą, cząbrem, liśćmi laurowymi
i zielem angielskim, aż będzie
miękka.
2.
Karkówkę myjemy, wkładamy
do garnka, dodajemy 3 pokrojone
w ćwiartki i 2 starte na tarce
o dużych oczkach buraki. Wlewamy
sok z cytryny. Gotujemy.
3.
Marchewki, selera, pietruszkę
i ziemniaki obieramy, myjemy,
kroimy w kostkę i dodajemy
do zupy. Doprawiamy pieprzem
i solą. Po 15 minutach wsypujemy
fasolę, zagęszczamy
śmietaną wymieszaną z mąką.
PPWS_03-2010
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze