Barszcz na bogato z suszonymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Żeby nie było nudno to namieszałam dzisiaj w garnku dobrego wypasionego barszczu. Składniki kompletowałam już od dwóch dni, wczoraj namoczyłam fasolkę i dzisiaj uraczyłam domowników wspaniałą aromatyczną zupą. Na naszą pogodę za oknem to idealne sycące i gorące danie. Smacznego życzę Kochani!.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 1/4 małej główki białej kapusty
    - garść suszonych grzybów
    - 2 opakowania tartych buraczków Poltino
    - 4 ząbki czosnku
    - 1 łyżka smalcu
    - 5 łyżek octu winnego lub spirytusowego
    - 25 dag fasoli, ja miałam mały groch ale Jaś też będzie bardzo dobry
    - 3 liście laurowe
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - kilka ziaren pieprzu
    - 30 dag mięsa wieprzowego z kością,
    - 5 ziemniaków
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - biała część pora
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz na bogato z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolę moczymy na noc , lub używamy świeżej jeśli jest dostępna. Mięso i fasolę gotujemy w dużym rondlu i sukcesywnie dodajemy warzywa. Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki kroimy w kostkę, białą część pora w talarki, dodajemy dwie porcje tartych buraków. Gotujemy wszystko razem, dodajemy na początek 2 łyżki octu, aby zachować ładny kolor buraków, dodajemy również wszystkie przyprawy. Kapustę drobno szatkujemy i dokładamy do barszczu.

    2. Gdy mięso jest miękkie i obgotowane, obieramy je dokładnie i pozbywamy się kości. Na smalcu przesmażamy na złoty kolor drobno pokrojony czosnek i dokładamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować