Barszcz grzybowy do ziemniaków

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

Barszczyk pachnący grzybami.

  • 40 min

Składniki:

  • grzyby suszone 7-10 kapeluszy
    wędlina ok. 30 dag
    zakwas 1 szklanki
    majeranek 1 szczypta
    śmietana
    sól
    pieprz
    tłuszcz


Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Wędliny

Barszcz grzybowy do ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wrzątkiem na kilka minut, wypłukać i wrzucić do rondla. Zalać około dwoma litrami wody. Gotować ok. 30 min.

    Wędlinę (ja miałam swojską cienką) pokroić na kawałki i obsmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów razem ze szczyptą majeranku.
    Dodać zakwas i doprawić zupę do smaku.
    Na koniec można dodać śmietanę do zupy w garnku albo już na talerzu.
    Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Śmietana Suszone grzyby Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.51 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Barszcz wigilijny

4.51 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czysty barszcz grzybowy z uszkami

czarrna Smak tradycji 2 godz.

To może cię zainteresować