Barszcz czerwony zabielany

  • wyświetlono: 1348 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Taki barszcz robiła już moja babcia a potem mama, smaki dzieciństwa.

doowa
  • 15min

Składniki

Składniki:

4 buraki czerwone
2 łyżki buraczków suszonych
2 marchewki
1 łyżka cukru
2 kostki rosołowe drobiowe
sok z cytryny
200 ml śmietany 30 %
2 łyżeczki mąki
sól

Dodatkowo:

ziemniaki
laska cienkiej kiełbasy
cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz czerwony zabielany

  • 1. Buraczki obrać i pokroić w plastry, tak samo z marchewką.
    Zalać wodą, włożyć kostki rosołowe oraz buraczki suszone - doskonale wzmocniły smak i aromat barszczu.
    Gotować na małym ogniu do miękkości buraczków.
    Po ugotowaniu dodać sok z cytryny.
    Mąkę rozprowadzić w śmietanie i zaprawić zupę.
    Zagotować i doprawić do smaku solą i cukrem.
    Barszcz ma wyraźnie słodki smak.
    Do barszczu podałam ziemniaki z zasmażoną kiełbasą i cebulą.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylabarszczyk czerwony śmietana buraki

Komentarze

Podobne przepisy

Czerwony barszczyk

Dodane przez: kulinarnagosia

Barszcz czerwony

Barszcz, który obowiązkowo gości...

Barszcz czerwony do picia

Dodane przez: Klaudia0318

Barszcz czerwony do picia

Pyszny domowy barszcz czerwony...

barszcz

Dodane przez: ladygoga

Barszcz zabielany z makaronem

Kocham buraczki w kazdej postaci!

Barszcz czerwony

Dodane przez: Kuchnia Marty

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony to chyba najpopularniejsze...

Barszcz czerwony

Dodane przez: ladyson

Domowy barszcz czerwony

Barszcz czerwony domowy jest doskonały...

image-0ogemuh

Dodane przez: karolinajedynak24

BARSZCZ CZERWONY

Pamiętam jak taki barszcz czerwony...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE