Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi

0 (0 ocen)

Przepis na inną wersję barszczu czerwonego z dodatkiem żurawiny, która nada wyjątkowegosmaku

Składniki:

  • 50 dag buraków
    1 marchewka
    1,5 litra bulionu warzywno- drobiowego (może być z kostki)
    1 jabłko
    1 łyżka suszonej żurawiny
    1 łyżeczka soku z cytryny do smaku
    liść laurowy
    pieprz,sól,majeranek do smaku

    40 dag piersi z kurczaka
    1 łyżka kaszki kukurydzianej
    1/3 szklanki śmietanki kremowej
    sól,pieprz do smaku

Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi 1.
    Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać
    gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie
    gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić
    i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu.
    Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę
    kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować je do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy