Barszcz czerwony do picia z rozmarynem

0 (0 ocen)

Niezastąpiony podczas świąt :)

Składniki:

  • 5 l. wody
    6 buraków podłużnych
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 bulwy selera
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 gałązka natki pietruszki
    2 liście laurowe
    5-6 ziarenek ziela angielskiego
    1 łyżka suszonego rozmarynu
    1 łyżka soli
    1 łyżka pieprzu
    2 łyżki octu

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Barszcz czerwony Napoje

Barszcz czerwony do picia z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • barszcz czerwony 1. Warzywa( buraki , marchew, pietruszkę , seler , cebulę , czosnek) obieramy , myjemy , zalewamy wodą . Gotujemy ok 20 min.
    Po tym czasie dodajemy natkę pietruszki liście laurowe , ziele angielski, rozmaryn oraz resztę przypraw , gotujemy na wolnym ogniu 60 min.
    Studzimy ,odstawiamy do lodówki lub w chłodne miejsce na całą noc.
    Przed podaniem podgrzewamy do zagotowania , w razie potrzeby doprawiamy.
  • 2. Podajemy rozlany w szklanki lub salaterki z pokrojonymi talarkami buraka.

Porady

Barszcz najlepiej smakuję podany do pasztecików lub krokietów na słono.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować