BARSZCZ CZERWONY

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smaczny i zdrowy

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 kg buraków pokrojonych na kawałki
    70 dag żeberek wieprzowych
    cukier, sól i jarzynka
    Ocet do smaku 1 -2 łyżki
    Słodka śmietana 30% około 0,5 szklanki
    3 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i buraki włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny, zmniejszyć ogień i gotować wolno do miękkości.
    Doprawić do smaku solą, jarzynką i cukrem a na końcu octem, chwilę gotować i dodaćę śmietanę.
    Ja oddzielnie gotuję ziemniaki, ubijam na puree i podaję razem z buraczkami
    Rada
    Czerwony barszczyk nabierze wyjątkowego smaku i aromatu, jeżeli przed podaniem przelejemy go przez sito z utartym surowym burakiem. Buraki z barszczu warto zetrzeć na surówkę. Moja córka gdy gotuje barszcz buraki ściera je na tarce, ja natomiast na kawałki, myślę, że obie wersje są dobre.

Porady

Czasami bywa tak, że buraki po ugotowaniu mimo naszych starań, nie oddały swego smaku, pewnie miały zbyt dużo chemii, dla koloru i smaku dodaję trochę gotowego koncentratu barszczu firmy Krakus

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować