Barszcz czerwony

4.5 (147 ocen)

  • 50 min

Jeden z moich ulubionych, z buraczkami do chrupania:)

  • 50 min

Składniki:

  • 30 dag. wieprzowiny
    5 buraków
    Włoszczyzna
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżka octu
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wieprzowiny, włoszczyzny pokrojonej w paseczki, czosnku, liści laurowych, ziela angielskiego gotujemy wywar. Mięso wyjmujemy.
  • 2. Do wywaru dodajemy pokrojone w paski buraczki. Gotujemy aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku octem, solą, pieprzem. Wsypujemy majeranek i chwilę gotujemy. Można podać sam lub z dodatkiem makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować