Barszcz chrzanowy babci Zosi

4.98 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Moja babcia Zosia to był najlepszy człowiek na ziemi i takie też było wszystko, co gotowała.Przepis na barszcz pochodzi z rodzinnych stron babci, z Radomia. Pycha, nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez

Składniki:

  • 40 dag surowego wędzonego boczku
    30 dag surowej białej kiełbasy
    20 dag szynki wędzonej
    litr kwaszonego barszczu
    słoiczek chrzanu (ok.180 ml)
    100-150 ml śmietany
    jajka
    kilka ząbków czosnku
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.98 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz chrzanowy babci zosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz chrzanowy babci Zosi 1. Boczek i kiełbasę gotujemy kilka minut w 4 litrach wody.
  • Barszcz chrzanowy babci Zosi 2. Dodajemy barszcz, śmietanę chrzan i przyprawy. Gotujemy.
  • Barszcz chrzanowy babci Zosi 3. Wyjmujemy boczek i kiełbasę, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka. Na talerzu układamy pokrojone w ćwiartki jajka i szynkę i wlewamy barszcz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować