Barszcz biały z kiełbasą i prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny barszcz nie tylko od święta, aromatyczny, pyszny i pożywny.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
    1,5 l wody
    0,5 l gotowego koncentratu na barszcz, lub 2 torebki barszczu białego Winiary
    3 ząbki czosnku
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 średnie cebule pokrojone w kostkę
    ok. 300 ml śmietany 18%
    natka pietruszki do dekoracji
    sól, pieprz i cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały

Barszcz biały z kiełbasą i prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę białą ugotować w wodzie, po 10 minutach wyjąć do ostudzenia.
    Na wywar wlać zakwas lub rozprowadzony proszek z torebki, pogotować 5 minut, dodać pokrojoną w krążki kiełbasę i przeciśnięty w prasce czosnek.
    Cebulę dobrze zrumienić aby była pachnąca, na chwilę odstawić, teraz dodać do barszczu śmietanę, przyprawić do smaku, następnie połówki jajek i zrumienioną cebulę.
    Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować