Barszcz biały na serwatce

4.48 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W taki sposób barszcz świąteczny gotowała moja babcia, potem mama, a teraz – ja.Rodzinie bardzo smakuje i wszyscy chcą go jeść nie tylko w Wielkanoc.

Składniki:

  • ● 1,5 l serwatki
    ● 10 dag kiełbasy
    ● 20 dag wędzonego gotowanego boczku
    ● 20 dag szynki
    ● 4 jajka na twardo
    ● 2 łyżki tartego chrzanu
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz biały na serwatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serwatkę zagotowujemy.
    Wkładamy pokrojoną w krążki
    kiełbasę, boczek i szynkę
    oraz pokrojone w kostkę jajko.
    Gotujemy 10 minut
  • 2. Dodajemy chrzan i chwilę
    gotujemy. Podajemy z pokrojonym
    w kostkę chlebem
    i połówkami jajek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować