Barszcz biały na serwatce

  • wyświetlono: 2489 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

W taki sposób barszcz świąteczny gotowała moja babcia, potem mama, a teraz – ja.Rodzinie bardzo smakuje i wszyscy chcą go jeść nie tylko w Wielkanoc.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Elżbieta Liszka, Przybówka

Składniki

● 1,5 l serwatki
● 10 dag kiełbasy
● 20 dag wędzonego gotowanego boczku
● 20 dag szynki
● 4 jajka na twardo
● 2 łyżki tartego chrzanu

Sposób przygotowania przepisu:

Barszcz biały na serwatce

  • 1. Serwatkę zagotowujemy.
    Wkładamy pokrojoną w krążki
    kiełbasę, boczek i szynkę
    oraz pokrojone w kostkę jajko.
    Gotujemy 10 minut
  • 2. Dodajemy chrzan i chwilę
    gotujemy. Podajemy z pokrojonym
    w kostkę chlebem
    i połówkami jajek

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babciZupa wielkanocna

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Zupa ogórkowa z ryżem

Delikatna i bardzo pożywna zupka...

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Rosół z domowym makaronem

Zrobiłam rosół na prawdziwej kurze,...

Kapuśniak

Dodane przez: aga3103

Kapuśniak

Tradycyjna, sycąca i rozgrzewająca...

image-1e56cpe

Dodane przez: sweet-amelia

Zupa koperkowa z pęczakiem i pulpetami

Nigdy nie lubiłam koperku, ale...

solianka

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Solianka

Solianka, mimo swojej nazwy, nie...

image-18tfgyf

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

domowy ŻUR

Nie ma nic lepszego od pysznego...