Ogórkowy barszcz z jajkiem , kiełbasą i świeżym szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

w sam raz na upale dni-lekko kwaskowy i sycący z jakiem i kiełbasa i dużą ilością świeżego szczypiorku:)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 pętelka swojskiej kiełbasy
    2 marchewki
    kawałek pietruszki
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    1 szklanka wody ogórkowej
    1 torebka barszczu białego w proszku Winiary
    sól
    pieprz
    2 liście ziela angielskiego
    liść laurowy
    mały pęczek świeżego szczypiorku
    dodatkowo 4 jajka ugotowane na twardo
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały Jajko

Ogórkowy barszcz z jajkiem , kiełbasą i świeżym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać , posiekać , zaszklić na maśle.
    Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę w kostkę.
    Warzywa obrać, umyć, włożyć do garnka razem z kiełbasa pokrojona na mniejsze kawałki, liściem laurowym, , zeszkloną cebulą, zalać około dwoma litrami wody,przyprawić.
    Całość gotować na średnim ogniu ok. 15minut, następnie dolać wodę z ogórków kiszonych i rozprowadzony w wodzie, zahartowany barszcz biały.Ponownie zagotować.
    Można dodatkowo przyprawić przyprawami do smaku.
    Na koniec dorzucić posiekany szczypiorek, podawać z ugotowanymi na twardo wiejskimi jajkami ,
    smacznego!

Porady

świetnie smakuje z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować