Bardzo wilgotny MAKOWIEC z jabłkami

4.49 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To jest makowiec bez ciasta, szybki, prosty, z jabłkami, bardzo wilgotny nawet przez parę dni po upieczeniu o ile wcześniej nie zniknie :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na dużą blachę:

    2 puszki masy makowej
    8 łyżek kaszy manny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6 żółtek + 6 łyżek cukru (kogel-mogel)
    6 białek ubić na pianę
    olejek migdałowy
    3/4 kostki masła - roztopić
    5-6 jabłek utartych na grubych oczkach
    bakalie - rodzynki, migdały, orzechy
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Bardzo wilgotny makowiec z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem wymieszać, na końcu dodać pianę z białek, przełożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez godzinę w 180st C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować