Bardzo kruche ciasteczka z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać wymieszać z migdałami i cukrem pudrem, Dodać żółtka mleko i masło. Szybko zagnieść gładkie ciasto owinąć folią i odłożyć na godz. do lodówki.
Beza: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soku z cytryny. trakcie ubijania stopniowo dosypywać cukier ubijać aż piana zrobi się lśniąca. Na koniec dodać likier, wymieszać. Przełożyć do szprycy cukierniczej. Wyciskać pierścienie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec około 40 minut w temp. 140 stopni.
Schłodzone kruche ciasto rozwałkować wyciąć foremką lub szklaneczką kółka. Przełożyć na przykrytą papierem do pieczenia blachę. Piec 20 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone kruche i bezowe ciasteczka sklejać konfiturą brzoskwiniową. W pierścień każdego ciasteczka włożyć wiśnię.
Komentarze