sałatka z tuńczykiem, świeżą morelą i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

Super połączenie smaków i kolory wiosny. Sałatka dodaje energii, idealna po treningu.

Składniki:

  • kawałek sałaty lodowej i kilka liści sałaty masłowej
    świeża morela
    kawałek ogórka
    łodyga selera naciowego
    łyżka migdałów w płatkach
    puszka tuńczyka w oleju roślinnym
    sos:
    2 łyżeczki słodko - ostrej musztardy
    2 łyżki soku z mandarynki
    sól
    łyżka białego octu winnego
    2 łyżki koperku

Sałatka z tuńczykiem, świeżą morelą i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty kroimy/rwiemy dowolnie, układamy na talerzu. Na nich pokrojone warzywa i morelę a następnie tuńczyka.Prażymy migdały i posypujemy sałatkę. Składniki na sos mieszamy, powstałą mieszankę nakładamy na sałatkę.

Porady

Podane składniki są na 2 sałatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy