Bardzo czosnkowe śledzie

4.47 (181 ocen)

Chyba najbardziej tradycyjny przepis na śledzie jakim znam. Nie ma nic trudnego w przygotowaniu a zawsze jest lepiej zrobić samemu - są smaczniejsze !Wersja ostrzejsza niż poprzednia z cytryną i cebulką.

Składniki:

  • Składniki :

    4 płaty śledziowe solone matias
    6-8 ząbków czosnku
    suszony czosnek niedźwiedzi
    1 cebula
    olej rzepakowy - tak aby przykryło śledzie
    mleko
Wystaw ocenę:

4.47 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bardzo czosnkowe śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnkowe sledzie 1. Do niewielkiego rondelka wlej mleko i włóż śledzie. Zostaw na 2-3 godziny. Osusz ręcznikiem papierowym i potnij na mniejsze kawałki. Każdy filecik posyp czosnkiem niedźwiedzim. Czosnek obierz ze skórki i przetnij w pół. Cebulę pokrój w kostkę lub paseczki. W słoiku na przemian układaj śledzie z cebulą i czosnkiem.
    Całość zalej olejem, tak aby zakryła wszystkie składniki. Włóż do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mak Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować