Baranek z płatkami czekoladowymi i kokosem

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zbilżające się święta Wielkiej Nocy w tym roku trosze inne.. ale zachowajmy ich niezwykłość i przygotujmy się do świąt z tradycja. Proponuje upiec baranka wielkanocnego.
Baranek z płatkami czekoladowymi i kokosem…..Pięknie prezentuje się na stole i smakuje jeszcze lepiej … Radosnego Alleluja

  • 55 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g margaryny
    2 jajka
    130 g mąki tortowej (przesiać)
    60 g płatków/ wiórek czekoladowych
    1 łyżka (okopiasta) wiórek kokosowych
    90 g cukru
    1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
    1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    tłuszcz no natłuszczenia formy baranka, ciut bułki tarta do oprószenia formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasta wielkanocne

Baranek z płatkami czekoladowymi i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Forma 1. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki czekoladowe i kokos, koniec roztopioną, ciepłą margarynę. Wszystko wymieszać dokładnie i przelewamy gotowe ciasto do formy baranka.
    Formę baranka bardzo dokładnie natłuścić i oprószyć bułką tartą
    Formę napełniamy ciastem troszkę zostawiam wolnego miejsca . Ciasto urośnie. Pieczemy nagrzanym piekarniku w temp. z termoobiegiem ok. 40 - 45 min.
  • Baranek z płatkami czekoladowymi i kokosem 2. Dekorowanie gotowego baranka według własnych upodobań i chęci. Może to być polewa kolorów, polewa czekoladowa, lukier przyozdobiony kolorowymi cukierkami czy tradycyjnie oprószenie cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Baranek Wielkanocny

To może cię zainteresować