Baranek wielkanocny

  • wyświetlono: 615 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jest wspaniałą dekoracją wielkanocnego stołu.

zdjęcie
  • 50min

Składniki

75g margaryny
100g cukru
175g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
4 łyżki mleka

Na lukier:
1 białko
cukier puder

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Baranek wielkanocny

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka. Utrzeć na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy na baranka i piec w 190 stopniach 35 minut. Ostudzić. Wyjąć z formy.
  • 2. Białko ubić na sztywną pianę. Dalej ubijać, dodając tyle cukru pudru aż masa będzie bardzo gęsta. Powstały lukier przełożyć do szprycy i wyciskać wzorki imitujące wełnę. Oczy zrobić z rodzynek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebaranek wielkanocnylukier
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0gnfqe3

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wielkanocny cytrynowy Baranek

Klasyczny i łatwy przepis na Wielkanocnego...

Baranek Wielkanocny - CYTRYNOWY

Dodane przez: LucyG

Baranek Wielkanocny - CYTRYNOWY

Bardzo wyrazisty cytrynowy smak...

Baranek

Dodane przez: ewiczka2304

Wielkanocny baranek z ryżu preparowanego

Wielkanocny baranek bez pieczenia....

Baranek Wilekanocny II

Dodane przez: Agiatis

Baranek Wielkanocny

Baranek Wielkanocy może być ozdobą...

image-1hugjoq

Dodane przez: anita176

Cytrynowy baranek wielkanocny

Doskonały zarówno na wielkanocny...

Baranek Wielkanocny migdałowy

Dodane przez: danusia19671

Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy

Ozdoba wielkanocnego stołu