Banoffre Pie

5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybko i pyszne ciasto bez pieczenia.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciastka maślane
    kostka masła
    2-3 banany
    puszka krówki
    pół litra śmietany kremówki
    1 cukier waniliowy
    2 śmietanfixy
    kawałek czekolady
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Banoffre pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barbara Wiraszka 1. Ciastka maślane mielimy ( ja daje 2 opakowania ciastek maślanych z biedronki, lubię gdy spód jest gruby). Rozpuszczamy kostkę masła i wlewamy do zmielonych ciasteczek. Mieszamy dokładnie i wykładamy na dno blachy i wyrównujemy łyżką. Wstawiamy do lodówki żeby zastygło. Gdy już zastygnie wykładamy na to masę kajmakową, Banany kroimy w cienkie plasterki i układamy je na masę kajmakową.
    Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietanfixami. Wykładamy na banany i dekorujemy czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować