Błyskawiczne i i proste w przygotowaniu. Będą świetne na przekąskę, śniadanie lub podwieczorek. Dzieciaki je uwielbiają!
Składniki:
3-4 dojrzałe banany
1 jajko
szklanka mąki
pół szklanki mleka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
olej do głębokiego smażenia
cukier puder do oprószenia
Banany w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko, jajko i mąkę zmiksuj lub dokładnie wymieszaj (masa powinna być gęsta). Dodaj cynamon, wymieszaj.
2.Banany obierz, pokrój na małe kawałki. Dużą ilość oleju rozgrzej w niewielkim garnuszku lub rondlu. Kawałki bananów maczaj w cieście i smaż na złoty kolor.
3.Osącz dokładnie na papierowym ręczniku i oprósz cukrem pudrem. Podawaj na ciepło.
Komentarze