Banany po karaibsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój narzeczony jest wegetarianinem. Dzięki niemu nauczyłam się,że kuchnia bezmięsna nie musi być monotonna.

Składniki:

  • ● 5 bananów
    ● 3 szkl. mąki
    ● 1/4 kostki masła
    ● 2 szkl. bulionu warzywnego
    ● 1/2 szkl. bułki tartej
    ● jajko
    ● mieszanka przypraw
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

Banany po karaibsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany myjemy, odcinamy
    końcówki. Skórkę nacinamy
    wzdłuż, banany gotujemy ok.
    30 minut.
  • 2. Masło roztapiamy. Dodajemy
    2 szklanki mąki i bulion.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Mieszamy, aż powstanie bardzo
    gęsty sos.
  • 3. Miąższ bananów rozgniatamy.
    Dodajemy sos, mieszamy
    i doprawiamy. Odstawiamy do
    lodówki na ok. 2 godziny. Formujemy
    kulki, obtaczamy
    w mące, jajku i bułce. Smażymy
    w głębokim oleju, osączamy
    z tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy