Bananowo - orzechowe tosty na wysepce toffi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie , pyszne , słodkie ... w sam raz na osłodzenie poranka!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb tostowy: 2 sztuki
    - banan: 1 sztuka
    - orzechy ( nerkowce i ziemne ): 5 dekagramów
    - masło: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - sos toffi: 3 łyżki
    - cukier puder: 1 łyżka

Bananowo - orzechowe tosty na wysepce toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • " Bananowo - orzechowe tosty na wysepce toffi " 1. Urządzenie do opiekania rozgrzewamy.

    Kromki chleba tostowego smarujemy masłem.

    Banany rozgniatamy.

    Mieszamy z posiekanymi orzechami i odrobiną miodu.

    Smarujemy grubo kromkę chleba , przykrywamy drugą.

    Zapiekamy w urządzeniu.
    ( posmarowane masłem strony mają być "na zewnątrz" ).

    Gdy tosty ładnie się zezłocą , wyciągamy na talerz , opruszamy cukrem pudrem i polewamy sosem toffi.

    Zajadamy jeszcze ciepłe!

Komentarze

Podobne przepisy