Bananowo kokosowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Naleśniki bez cukru ale za to z dodatkiem miodu. Banany zgrillowane już same w sobie są słodkie, także deser zdrowy. Mogą je jeść osoby uczulone na jajka i mleko.

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto:

    1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki wody kokosowej
    1/4 szklanki wody gazowanej
    1 banan
    sól szczypta

    nadzienie:
    1 puszka mleczka kokosowego
    1/2 cytryny
    3 banany
    1 łyżka czubata miodu wielokwiatowego
    olej do smażenia
    1.3 tabliczki czekolady gorzkiej
    orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Bananowo kokosowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na ciasto bananowe 1. Mleczko kokosowe odstawiam na kilka godzin i nie wstrząsam nim. Po otwarciu odkładam gęsta masę kokosową na nadzienie. Odstałą wodę kokosową dodam do ciasta.

    Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę, dodaję pokrojonego banana, sól, wodę gazowaną i kokosową. Ciasto miksuję blenderem.
  • naleśniki bananowe usmażone 2. Naleśniki smażę na oleju. Jak lekko przestygną, smaruję je mleczkiem gęstym kokosowym, układam banana i zwijam. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią naleśniki. Dekoruję miętą, posypuję orzechami.
  • banany zgrilowane 3. Banany obieram, polewam sokiem z cytryny. Na patelnię przekładam miód, układam banany i przesmażam je aż się skarmelizują.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować