Bananowo-kakaowe cake pops

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Gdybym tylko miała czas mogłabym wymyślać i robić różne cake pops codziennie, uwielbiam je :)Tym razem zrobiłam bananowe i chyba wyszły najlepsze jak do tej pory, polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 370 g herbatników kakaowych Petit Buerre od Jutrzenki
    80 g masła
    50 g roztopionej gorzkiej czekolady
    80 ml nektaru bananowego
    rozgnieciony na papkę banan

    do ozdoby:

    50 g roztopionej czekolady
    jadalny pisak w żółtym kolorze
    żółty maczek cukrowy

Bananowo-kakaowe cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.

    Dodajemy do nich masło, roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia wykałaczek) i rozgniecionego banana, ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy nektar bananowy.
  • Bananowe cake pops 2. Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej półksiężyce.

    Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w ciasto.

    Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.
  • Bananowe cake pops 3. Roztapiamy czekoladę do ozdabiania i smarujemy kuleczki.

    Obtaczamy je w maczku cukierniczym lub malujemy jadalnym pisakiem.

    Odstawiamy do zastygnięcia.
    Smacznego :)

Porady

Lizaczki zazwyczaj nabijam na przecięte w pół rurki do picia lub na wykałaczki. Do zastygnięcia nabijam je w suchą gąbkę do układania kwiatów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy