BANANOWIEC Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ - bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szperając po lodówce znalazłam kilka składników, z których postanowiłam wyczarować kolejne, pyszne, łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia.

Powstało coś pysznego, co z przyjemnością będę powtarzać w domu!

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( forma do tarty 20 cm )

    * banan – 2 szt
    * mleko w proszku -1 pełna szkl
    * ser biały 3 x mielony – 300 g
    * żelatyna – 1 pełna łyżka
    * cukier puder – 3 łyżki
    * duże żółtko – 1 szt
    * okrągłe biszkopty – ok. 20 szt
    * biała czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Bananowiec z białą czekoladą - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Na spód foremki do tarty układamy połowę biszkoptów.

    Żółtko ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy 1,5 banana rozgniecionego na papkę, mleko z proszku oraz twaróg mielony – miksujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy w ok. 3 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy i dodajemy do masy bananowej – miksujemy.

    3/4 masy wylewamy na ułożone biszkopty, przykrywamy pokrojoną w plasterki reszta banana, zalewamy resztą masy, wygładzamy, układamy biszkopty i posypujemy obficie startą czekoladą.

    Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Biała czekolada Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować