Bananowiec pod cytrynową pierzynką - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa bananowa: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puch. Banany obrać, a następnie zmiksować w osobnym naczyniu. Dodać do utartego masła. Do
masy wlać tężejącą galaretkę. Całość dokładnie utrzeć mikserem. Wyłożyć na biszkopty.
2.Masa cytrynowo – śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać sok z cytryny i tężejącą galaretkę. Dokładnie zmiksować. Masę wyłożyć na warstwę bananową. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
3.Polewa czekoladowo - kawowa: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, do rozpuszczenia się cukru i margaryny. Chwilkę gotować aż masa lekko zgęstnieje.
Komentarze