Bananowiec pati - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z cukrem. Mąki i proszek do pieczenia przesiać, dodać do masy jajecznej. Następnie dodać kakao i dokładnie wymieszać. Dno formy o wymiarach 35 x24 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika ( termoobieg). Piec około 50 minut. Ciasto ostudzić. Nasączyć ponczem.
2.Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać banany zmiksowane z sokiem cytrynowym na mus, zmiksować. Dodać tężejącą galaretkę i zmiksować. Tak przygotowaną masę rozprowadzić na cieście i wyrównać. Ułożyć herbatniki i wstawić do lodówki.
Komentarze