CIASTO BANANOWIEC

4.5 (199 ocen)

  • 35 min

Ciato jest smaczne i wyjatkowe.

  • 35 min

Składniki:

  • SKLADNIKI NA 20 PORCJI
    FORMA:OK.25X36CM
    5 JAJEK,1 SZKLANAKA CUKRU
    1/2 SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    1/2 MĄKI TORTOWEJ
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA KAKAO, 2 DUŻE BANANY
    1OPAKOWANIE MASY BUDYNIOWEJ LUB KARPATKOWEJ
    500G KREMÓWKI, 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) JAJKA ROZBIĆ.BIAŁKA UBIĆ NA PUSZYSTĄ PIANĘ.STOPNIOWO DOSYPYWAĆ CUKIER I DODAWAĆ PO 1 ŻÓŁTKU.MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAO DELIKATNIE WYMIESZAĆ Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI.CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO WYŚCIELONEJ PERGAMINEM FORMY I PIEC W TEMP.180*C PRZEZ 20MIN.
    2) PO UPIECZENIU BISZKOPT OSTUDZIĆ, A NASTĘPNIE PRZEKROIĆ NA 2 BLATY. JEDEN Z NICH WŁOŻYĆ DO FORMY.W DRUGIM WYKROIĆ KIELISZKIEM KÓŁKA.BANANY POCIĄĆ W TALARKI O GRUBOŚCI 2 CM. NA SPÓD WYLAĆ 3/4 MASY BUDYNIOWEJ LUB KARPATKOWEJ I NAKRYĆ WYKROJONYM BISZKOPTEM. W POZOSTAŁE OTWORY WŁOŻYĆ PLASTRY BANANÓW I PRZYKRYĆ BISZKOPTOWYMI KOLKAMI. KREMÓWKĘ UBIĆ Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU PUDRU.RESZTĘ MASY BUDYNIOWEJ WYŁOŻYĆ NA WIERZCH CIASTA , PO CZYM POSMAROWAĆ UBITĄ KREMÓWKĄ I POSYPAĆ STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADA LUB KAKAO.CIASTO MOŻNA SCHŁODZIĆ PRZED PODANIEM. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować