Bananowiec

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Intensywny bananowy smak:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg. dojrzałych bananów
    ¾ szkl. cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    100 gram masła
    100 gram śmietany 36%
    2 galaretki cytrynowe
    2 galaretki pomarańczowe
    2 opakowania herbatników lub biszkopty
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i pozostawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Banany rozdrabniamy w blenderze (2 zostawiamy do dekoracji). Do bananów dodajemy masło, śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy i miksujemy. Pod koniec łączymy z tężejącą galaretką.
  • 3. Dno tortownicy (21 cm) wykładamy herbatnikami lub biszkoptami, na to wylewamy masę bananową i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Następnie dekorujemy bananami i zalewamy pomarańczową galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować