1.Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę z 5 łyżkami cukru kryształu. Dodajemy żółtka, proszek i mąkę, delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2.Przygotowujemy masę bananową. Z białek ubijamy pianę. Masło ucieramy do białości z 1/2 szklani cukru pudru. Rozpuszczamy galaretki cytrynowe w 2 szklankach wody. Gdy galaretka zacznie gęstnieć dodajemy do piany ciągle ubijając . Pianę z galaretką dodajemy do masła, miksujemy i do tego dodajemy pokrojone w półplasterki banany. Mieszamy.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy.
3.Biszkopt smarujemy masą , na nią dajemy banany pokrojone w plasterki i na to galaretkę agrestową. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze