BANANOWIEC

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszny!

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    6 jaj
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku
    MASA:
    5 bananów
    kostka margaryny
    szklanka cukru pudru
    2 żółtka
    3 łyżeczki żelatyny
    GALARETKA

Bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT- ubić białka,dodać żółtka,cukier i mąkę z proszkiem.Piec około 25 min w 180 stopniach.
    MASA- utrzeć margarynę z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać starte na dużych oczkach banany oraz rozpuszczoną żelatynę (w niecałe pół szklanki)
    Na wierzch galaretkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy