Na biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru
2,5 łyżki kartoflanki
2,5 łyżki mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
4 kremówki 30 % (w tym jedna do polewy)
4 duże banany
tabliczka mlecznej czekolady
4 śmietan fixy
3 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania przepisu:
Bananowiec
1.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać przesiane mąki z proszkiem,delikatnie wymieszać,przełożyć na wyłożoną papierem blachę.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Kremówkę ubić,dodać śmietan fixy i cukier puder.Przełożyć na przestudzony biszkopt.Na wierzch układać pokrojone wzdłuż banany.Schłodzić.
3.Polewa:
Jedną kremówkę podgrzać,dodać połamaną na kawałki czekoladę,mieszać do roztopienia.Przestudzoną polewą polać wierzch ciasta.Schłodzić w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze