Bananowiec

  • wyświetlono: 383 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Delikatne ciasto rozpływające się w ustach.

23ewelina
  • 36 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Na biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru
2,5 łyżki kartoflanki
2,5 łyżki mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
4 kremówki 30 % (w tym jedna do polewy)
4 duże banany
tabliczka mlecznej czekolady
4 śmietan fixy
3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Bananowiec

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać przesiane mąki z proszkiem,delikatnie wymieszać,przełożyć na wyłożoną papierem blachę.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    2.Kremówkę ubić,dodać śmietan fixy i cukier puder.Przełożyć na przestudzony biszkopt.Na wierzch układać pokrojone wzdłuż banany.Schłodzić.
    3.Polewa:
    Jedną kremówkę podgrzać,dodać połamaną na kawałki czekoladę,mieszać do roztopienia.Przestudzoną polewą polać wierzch ciasta.Schłodzić w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bananykremówkacukier puder

Komentarze

Podobne przepisy

image-16oj7rt

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ciasto Bananowiec

Szybkie ciasto które bardzo posmakowało...

Dodane przez: marzena71

Ciasto Bananowiec

To jest moja wersja bananowca

Bananowiec

Dodane przez: rzelkazag

Ciasto Bananowiec

Ciasto dosyć popularne, ale większość...

bananowiec

Dodane przez: bieniaszka

Ciasto Bananowiec

Dla tych co lubią banany idealne...

Bananowiec

Dodane przez: Agnieszka Rec

Ciasto Bananowiec

Ciasto ma wspaniały bananowy smak...

image-1uiltxr

Dodane przez: xamelka1

Serowy bananowiec

Polecam przede wszystkim tym co...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE