To szybka i smaczna przekąska na gorąco! Można ją przygotować z dowolnymi owocami (truskawki, jabłko, brzoskwinia). Doskonale smakują podane z bitą śmietaną.
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
- 8 kromek z chleba tostowego,
- 2 duże banany,
- 2 małe jajka, lub 1 duże,
- Cukier waniliowy, cynamon,
- Masło lub olej do smażenia
Bananowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko roztrzepujemy dokładając do niego cynamon oraz cukier waniliowy do smaku.
Kromki z chleba wałkujemy, by powstał placek ( wałkujemy wałkiem). Banana kroimy w drobną kostkę. Na przygotowane kromki układamy po łyżce pokrojonego banana. Delikatnie oprószamy go cynamonem. Zwijamy roladki. Obtaczamy je w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.
Komentarze