Bananowe roladki

4.48 (165 ocen)

To szybka i smaczna przekąska na gorąco! Można ją przygotować z dowolnymi owocami (truskawki, jabłko, brzoskwinia). Doskonale smakują podane z bitą śmietaną.

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:

    - 8 kromek z chleba tostowego,
    - 2 duże banany,
    - 2 małe jajka, lub 1 duże,
    - Cukier waniliowy, cynamon,
    - Masło lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Desery

Bananowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Jajko roztrzepujemy dokładając do niego cynamon oraz cukier waniliowy do smaku.
    Kromki z chleba wałkujemy, by powstał placek ( wałkujemy wałkiem). Banana kroimy w drobną kostkę. Na przygotowane kromki układamy po łyżce pokrojonego banana. Delikatnie oprószamy go cynamonem. Zwijamy roladki. Obtaczamy je w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Banany Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować