Bananowe racuchy polane miodem

5 (143 ocen)

  • 30 min

W sam raz na podwieczorek, gdy za oknem zimno i mokro.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag mąki,
    30 dag maślanki,
    jajo,
    2 łyżki margaryny,
    2 czubate łyżki cukru,
    2 łyżki mleka,
    2 duże banany,
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
    sól,
    płynny miód,
    olej.
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Bananowe racuchy polane miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Margaryna do racuchów bananowych 1. Margarynę roztapiamy z łyżką wody. Studzimy.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem, szczyptą soli i cukrem. Dodajemy margarynę, jajko, maślankę i mleko. Miksujemy.
  • Ciasto na bananowe racuchy 3. Banany obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół-talarki. Delikatnie mieszamy z ciastem.
  • smażenie bananowych racuchów 4. Racuchy smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Polewamy miodem.

Porady

Najsmaczniejsze są lekko przestudzone racuchy. Jeśli ciasto na racuchy jest zbyt gęste, dodajemy 1-2 łyżki mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

mniam

To może cię zainteresować