Bananowe racuchy polane miodem

  • wyświetlono: 446 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

W sam raz na podwieczorek, gdy za oknem zimno i mokro.

SG209169
  • 30min

Składniki

30 dag mąki,
30 dag maślanki,
jajo,
2 łyżki margaryny,
2 czubate łyżki cukru,
2 łyżki mleka,
2 duże banany,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
sól,
płynny miód,
olej.

Sposób przygotowania przepisu:

Bananowe racuchy polane miodem

  • Margaryna do racuchów bananowych1. Margarynę roztapiamy z łyżką wody. Studzimy.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem, szczyptą soli i cukrem. Dodajemy margarynę, jajko, maślankę i mleko. Miksujemy.
  • Ciasto na bananowe racuchy3. Banany obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół-talarki. Delikatnie mieszamy z ciastem.
  • smażenie bananowych racuchów4. Racuchy smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Polewamy miodem.

Porady

Najsmaczniejsze są lekko przestudzone racuchy.

Jeśli ciasto na racuchy jest zbyt gęste, dodajemy 1-2 łyżki mleka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieracuchyracuchy z owocamiplacki na słodkoplacki bananoweracuchy bez drożdżyracuchy z bananamibananowe plackiplacki z bananamiracuchy na słodkobananowe racuchybananowe pancakes

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy posypane wiórkami kokosowymi i orzechami

Dodane przez: just1

Racuchy bananowo kokosowe z orzechami laskowymi

Fantastyczne racuchy, całkowicie...

Bananowe racuchy

Dodane przez: RedakcjaPP

Bananowe racuchy

W tajniki gotowania wprowadziła...

racuchy

Dodane przez: dusiowa

Racuchy

Puszyste racuchy to idealny pomysł...

image-1hhh1df

Dodane przez: Docherro

Bananowe placuszki z miodem i owocami

Przepyszne i delikatne placuszki.Posmakują...

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: akrobatka22

Racuchy drożdżowe

Babcine racuchy drożdżowe. Puszyste...

Smaczne racuchy na słodko.

Dodane przez: Słodko Słodka

Racuchy

Szybkie racuchy dla dużych i małych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE