Bananowe placuszki z brzoskwinią, pastą sezamową- tahini i kokosem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Te pyszne, proste w przygotowaniu placuszki są jednym z ulubionym dań mojej rodziny i przyjaciół. Ja podałam je z moimi ulubionymi dodatkami, ale z każdymi owocami smakują świetnie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na placki:
    Banan
    2 jajka
    3 łyżki płatków owsianych (mogą być błyskawiczne)
    Łyżka mielonego siemienia lnianego
    Borówki/ jagody
    Ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Do smażenia:
    oliwa z oliwek, olej rzepakowy
    Opcjonalnie:
    pół łyżeczki cynamonu
    Dodatki na wierzch:
    owoce, wiórki kokosa, tahini, orzechy, itp.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Bananowe placuszki z brzoskwinią, pastą sezamową- tahini i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dodajemy wszystkie składniki na placuszki do miski (oprócz borówek) i blenderem rozdrabniamy je, doprowadzając do jednolitej konsystencji. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy ok. 2 minuty z każdej strony niewielkie placuszki, wkładając w nie po kilka jagód. Układamy na talerzu oraz dekorujemy wybranymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować