2 szklanki mąki pszennej
2 jajka kurze
3 banany
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli,
olej do smażenia 3 łyżki
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Bananowe placuszki
1.
Jajka oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodać sól,banany obrać ze skórek rozdrobnić widelcem,ale tak by większe kawałki zostały dodać do piany z białek. W drugiej miseczce roztrzepać żółtka dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem,wymieszać na jednolite ciasto ,dodać piane z bananami i wymieszać łyżką chodzi o to by nie rozbijać bananów na ciapę ,tylko żeby były widoczne grudki. Na rozgrzaną patelnię z olejem kłaść łyżką placuszki lekko ich formując,i smażyć na rumiany kolor na małym ogniu. Najlepiej podawać je posypane cukrem pudrem ,można cukier wymieszać ze szczypta cynamonu będą pyszne.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze