Bananowe placuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne na ciepło, wspaniałe na zimno jako drugie śniadanie

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna razowa: 300 gramów
    - banan dojrzały: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - jogurt naturalny: 450 mililitrów
    - mięta posiekana: 2 łyżeczki

Bananowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć suche składniki ciasta. Banana rozdrobnić dokładnie widelcem na jednolitą papkę. Wymieszać jogurt z bananami i olejem oraz miętą a następnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany (jeżeli jogurtu będzie za mało można dodać chlust mleka lub wody). Placuszki smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Jeść na ciepło z dżemem, miodem lub na zimno (nawet bez dodatków).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy