Bananowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne, małe placuszki z bananem. Możemy je podać na śniadanie, obiad lub kolację. Bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół banana
    1 jajko
    6 łyżek mleka
    4 - 5 łyżek mąki
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
    sok z cytryny

Bananowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bananowe placuszki 1. Banana obieramy ze skórki i kroimy na drobno, skrapiamy sokiem z cytryny, przekładamy do miski. Dokładamy jajko i wlewamy mleko, mieszamy a następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Ciasto musi być gęste.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe placuszki. Usmażone kładziemy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
    Następnie przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy