BANANOWE PANCAKI

  • wyświetlono: 312 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Najlepsze pancaki jakie do tej pory jadłam I robiłam, sa pyszne, delikatne i lekko wilgotne. Można je podawać same, z owocami lub polane sosem klonowym.Polecam.

Magster
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

1 szklanka mąki
2 jajka
3 lyzki roztopionego masla
1 dojrzały banan
1 łyżeczka proszku
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
1 szklanka mleka

tluszcz do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

BANANOWE PANCAKI

  • 1. Banana rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkami na gładką maseę Suche składniki razem wymieszać po czym dodać do masy jajecznej, dodac maslo i dokładnie zmiksować. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bananyśniadanieprzekąskadziecipancakibananowe pancakipancaki z owocami
 

Komentarze

Podobne przepisy

pzekaski

Dodane przez: Mariola123

PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO

Przekąski imprezowe na ciepło to...

Hot-Dogi kibica

Dodane przez: Andzia Pichci

Hot- Dogi kibica

Fajna przekąska nie tylko przy...

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Dodane przez: Ola1984

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Rollsy z tortilli smakują świetnie,...

Tortilla z serkiem i łososiem.

Dodane przez: Joanna Kryla

Tortilla z serkiem i łososiem

Delikatny śmietankowy serek i wyrazisty...

Pieczone paszteciki z mięsem i pieczarkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pieczone paszteciki z mięsem i pieczarkami

Delikatne, miękkie, wypełnione...

Rollsy z kurczakiem

Dodane przez: Mechanik

Rollsy z kurczakiem

Nie boczek, nie szynka, nie ser...