Bananowe pączki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Posiadają mięciutkie wnętrze o wyczuwalnym bananowym smaku. Co prawda - różnią się od tych tradycyjnych, ale uwielbiam je i często smażę - właśnie z tego przepisu.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 duże banany
    1 jajko
    1,5 -1 i 3/4 szklanki mąki
    1/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 łyżeczki soli
    4 łyżki cukru pudru

Bananowe pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0osybvy 1. Banany zmiksować na puree.
  • image-1oea9dt 2. Dodać jajko, mleko i po rozmieszaniu wsypać składniki sypkie.
    (Powinna wyjść dość gęsta, jednolita masa.)
  • image-0g78wh5 3. Ciasto nabierać za pomocą łyżki (stołowej - do zupy) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz.
    Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 4. Usmażone pączki umieścić na ręcznikach papierowych i dobrze odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
    Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy