Bananowe masełko na kanapki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe i pyszne masełko na kanapki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    Banany-kilogram, najlepiej mocno dojrzałe
    Czekolada-30 gramów
    Po szczypcie chilli, imbiru i cynamonu Ekstrakt z wanilii-parę kropli
    3/4 szklanki wody

Bananowe masełko na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieram, kroję w drobne plasterki, zalewam wodą, dodaję przyprawy. Gotuję na małym ogniu około 15 minut, wtedy dodaję posiekaną czekoladę. Gotuję aż czekolada się rozpuści, a masa zyska kremową konsystencję. Masełko można przełożyć do słoika i zapasteryzować, albo przechowywać w lodówce do 4 dni.

Komentarze

Podobne przepisy