Bananowa jaglanka z daktylami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kasza jaglana w takim wydaniu smakuje jak pyszny deser. Polecam serdecznie.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki na 2 porcje:
    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    duży, dojrzały banan
    1/3 szklanki mleka
    2/3 szklanki wody
    4 daktyle
    gwiazdeczka anyżu

Bananowa jaglanka z daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle kroję w drobniejsze kawałki i razem z anyżem przekładam do rondelka. Wlewam wodę i mleko, gotuję az daktyle zmiękną . Następnie dodaję pokrojonego banana i ciepłą kaszę. Miskuję blenderem na mus. Przekładam do miseczek i od razu podaję.

Porady

Jeśli zrezygnujemy z mleka, deser będzie odpowiedni dla osób uczulonych na nabiał.

Komentarze

Podobne przepisy