Bananowa jaglanka

0 (0 ocen)

Przepyszne drugie śniadanie lub zdrowy deser. Taka bananowa jaglanka zasmakuje całej rodzinie

Składniki:

  • 120 g kaszy jaglanej
    1,5 szklanki mleka
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka miodu
    1 duży banan
    Na wierzch:
    Garść złotych rodzynków
    Garść borówek
    Garść płatków kukurydzianych w miodzie

Bananowa jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą, odcedzić. Wrzucić do garnka, zalać mlekiem i gotować 15 minut, aż kasza wchłonie całe mleko. Przestudzić.

    Dodać jogurt i połamanego banana, zmiksować blenderem na gładką masę. Dosłodzić miodem. Wymieszać i schłodzić.

    Masę nałożyć do szklaneczek. Wierzch posypać borówkami, złotymi rodzynkami i pokruszonymi płatkami. Podawać od razu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy