Bałwanki -aromatyczne ciastka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Miękkie rozpływające się w ustach bałwanki .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 25 dekagramów
    - cukier: 1 szklanka
    - kakao: 3 łyżki
    - mąka: 2.5 szklanki
    - soda: 3 łyżeczki
    - przyprawa do piernika*: 2 łyżeczki
    - banan: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Bałwanki -aromatyczne ciastka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ,kakao i cukier gotujemy ok 7 min z 1/2 szklanki wody .Po tym czasie masę studzimy .
  • 2. Mąkę przesiewamy dodajemy sodę i przyprawę do piernika mieszamy .Białka ubijamy .
  • 3. Do masy kakaowej dodajemy mąkę wymieszaną z przyprawa i sodą ,żółtka i ubite białka .Mieszamy . Ciasto wlewamy do foremek mufinkowych w kształcie bałwana . Napełniamy do połowy dajemy plasterek banana i jeszcze trochę ciasta .Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach .
  • 4. Po upieczeniu dekorujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bałwanki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciastka bałwanki

ilka Śmieszne bałwanki w czapeczkach:)

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Piernikowe bałwanki

To może cię zainteresować