BAKŁAŻANOWE ROLADKI z CUKINIOWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Bardzo efektowne i smaczne danie. Roladki zapiekane z warzywnym farszem z dodatkiem boczku i sera wspaniale komponuje się ze smakiem bakłażana. Polecam gorąco!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże okrągłe bakłażany
    2 małe cukinie
    2-3 duże ugotowane ziemniaki
    ok. 200 g żółtego sera
    100 g lekko wędzonego boczku
    sól
    pieprz
    świeża bazylia
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Bakłażanowe roladki z cukiniowo-ziemniaczanym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowane baklazany 1. Bakłażany pokroić w 0,5-1 cm plastry i ugrillować.
  • farsz do roladek z baklazana 2. Na patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek,a nastepnie dodać potorta na grubej tarce cukinie. Delikatnie posolić i podsmażyć przez ok. 5 min.
  • 3. W misce połączyć rozgniecione ziemniaki, cukinię z boczkiem oraz drobno pokrojony lub potarty ser. Wymieszać doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Farsz zawijać w plastry ugrillowanego bakłażana (wbić wykałaczkę) i układać w naczyniu wysmarowanym odrobiną oliwy z oliwek. Gotowe roladki scropić dodatkowo oliwą, posolić i piec w piekarniku przez ok. 10 -15 min. w 190°C.
  • 5. Podawać udekorowane listkami bazylii i pomidorkami.Buon Appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować