Bakłażanowe roladki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajna przystawka a także dodatek do grillowanego mięsa

  • 30 min

Składniki:

  • 2 bakłażany
    5 niezbyt dużych ziemniaków
    pomidory suszone w oliwie
    papryka słodka lub ostra w proszku
    sól

Bakłażanowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bakłażanowe roladki 1. Ziemniaki wyszorować, pokroić na ćwiartki, ugotować w osolonej wodzie.
  • Bakłażanowe roladki 2. Bakłażany pokroić w plastry, posmarować pędzelkiem oliwą z pomidorów, grillować chwilę lub podsmażyć na patelni.
  • Bakłażanowe roladki 3. Na bakłażanach ułożyć pomidorki i ziemniaki, doprawić papryką, ewentualnie solą (ja nie solę)
  • Bakłażanowe roladki 4. Zwinąć wszystko w roladki, spiąć wykałaczką.
    Ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym,
    zapiekać 10min w 220st.C

Porady

Smaczne zarówno na zimno z dipami, jak i na ciepło z mięskiem z grilla. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy