bakłażanowe PIZZERINKI z boczkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pizzerinki w lżejszym wydaniu na spodzie z bakłażana, a na wierzchu nasze ulubione dodatki. Polecam i życzę smacznego.

  • 30 min

Składniki:


  • średniej wielkości bakłażan
    kilka suszonych pomidorów lub 2 łyżki czerwonego pesto
    5 pieczarek
    10 dag wędzonego boczku
    10 dag żółtego sera
    50 g parmezanu
    oregano
    majeranek
    kilka liści rukoli
    koperek

Bakłażanowe pizzerinki z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy w kilkucentymetrowe plasterki lub wzdłuż jak wolimy.
  • 2. Pomidory kroimy w drobną kostkę, kładziemy je na bakłażanie. Możemy dodatkowo lekko skropić olejem od pomidorów.
  • 3. Następnie kładziemy ser, pokrojone pieczarki i cienko pokrojony boczek. Wierzch posypujemy startym parmezanem, oregano i majerankiem.
  • 4. Pieczemy w 180 - 190 stopniach C około 10 minut. Podajemy posypane koperkiem i rukolą z sosem np. czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy