Bakłażan z serem i boczkiem

4.51 (196 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąska z grilla

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduży bakłażan

    100 g boczku wędzonego w plasterkach

    1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach

    1 pomidor

    sól

    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Grill

Bakłażan z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić. Kiedy puści sok, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i obsmażyć na patelni. Na plasterkach bakłażana ułożyć plasterki pomidora, kuleczki mozzarelli i zwinąć w plasterek boczku. Bakłażana ułożyć na tacce do zapiekania i opiekać na grillu do rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować