Bakłażan z kaszą kuskus i świeżą miętą.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rodzina lubi gdy potrawy wyglądają apetycznie i kolorowo.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • ½ dużego bakłażana
    • ½ szklanki kaszy kuskus
    • ½ szklanki bulionu warzywnego
    • Sok z ćwiartki cytryny
    • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
    • 60 dag pokrojonego na kawałki sera feta
    • 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki
    • Oliwa z oliwek
    • Sól
    • czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażan z kaszą kuskus i świeżą miętą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana pokroić na plastry, posypać obficie solą i odstawić na 15 minut, aż puści sok. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na mocno rozgrzanej patelni, doprawić solą i skropić oliwą z oliwek. Bakłażany podsmażać przez około 5-7 minut z każdej strony, aż zmiękną i zbrązowieją.
  • 2. Wrzącym bulionem zalać kaszę kuskus, przykryć i odstawić na 10 minut.
  • 3. Plastry bakłażana pokroić na pół, skropić sokiem z cytryny.
  • 4. Kaszę wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i miętą. Dodać bakłażany, ser feta i pomidorki. Skropić oliwą z oliwek, doprawić czarnym pieprzem i wymieszać.
  • 5. Sałatkę podawać na ciepło lub ostudzoną do temperatury pokojowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Kuskus Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować